YOKA & BIG RAY

YOKA & BIG RAY

YOKA & BIG RAY ZIJN EEN MUZIKAAL ECHTPAAR UIT ENGELAND, ZE WONEN IN HET LANDELIJKE KENT WAAR RAY ELECTRISCHE GITAREN BOUWT EN LIEDJES SCHRIJFT. SAMEN TREDEN ZE OP MET DE 5 KOPPIGE SOUL EN BLUES BAND ” YOKA & THE SUGARBEATS”.

YOKA(JOKE)HEEFT HAAR ROOTS IN IJHORST LIGGEN, HAAR MUZIKALE CARRIERE BEGON BIJ APOLLO IN DE WIJK, HET JEUGDKOOR DE IEKMULDER EN HET DRENTS JEUGD ORKEST. JOKE IS IN 2002 NAAR ENGELAND VERHUISD WAAR ZE SINDSDIEN NAAM HEEFT GEMAAKT ALS BLUES ZANGERES. MET HAAR FLUIT EN SAXOFOONSPEL IS ZE DRIE MAAL GENOMINEERD IN DE BRITISH BLUES AWARDS IN 2014, 15 EN 16.

YOKA & BIG RAY TREDEN GRAAG OP ALS DUO, YOKA HOUDT ERVAN OM VERHALEN TE VERTELLEN EN OM HET PUBLIEK MET EEN LACH EN EEN TRAAN OP EEN EMOTIONELE REIS MEE TE NEMEN TERWIJL BIG RAY DE KANS SCHOON ZIET EEN WAT ZACHTERE KANT TE LATEN ZIEN MET NUMMERS DIE ZICH UITSTEKEND LENEN VOOR EEN ACOUSTISCHE ZETTING. BEIDEN LATEN ZICH NIET IN EEN MUZIKAAL HOKJE PLAATSEN, JE VALT VAN EEN MELLOW JAZZY NUMMER IN EEN UPBEAT COUNTRY SONG OM DAN VERVOLGENS VERRAST TE WORDEN MET EEN HARTVERSCHEURENDE JANIS JOPLIN ACHTIGE BLUES MEDLEY DIE DAN ZO MAAR KAN EINDIGEN IN PINK FLOYD.

10 april 2018