DEMI KNIGHT

DEMI KNIGHT

IN DEMI’S STEMTIMBRE HUIST DE KARAKTERISTIEKE SNIK DIE JE BIJ MENIGE COUNTRYDIVA AANTREFT (WRITTEN IN MUSIC). HAAR TEKSTEN ZIJN PUUR EN DIRECT. DE MEESTE SONGS ZIJN OLDSKOOL COUNTRY EN SPELEN HAAR BEGELEIDERS VOLLEDIG IN DIENST VAN HET LIEDJE. ONDANKS HAAR JEUGDIGE LEEFTIJD KOMEN HAAR STEM EN SONGS DOORLEEFD OVER EN DAT IS ERG KNAP (JOHNNY’S GARDEN).

DEMI KNIGHT (21) GROEIDE OP MET DOLLY PARTON EN LORETTA LYNN. DAT ZE DEZELFDE COUNTRYSOUND EN VOLWASSEN STEM ALS HEN BEZIT, LAAT ZE IN 2015 HOREN AAN HEEL NEDERLAND DOOR HAAR DEELNAME AAN ‘DE BESTE SINGER/SONGWRITER VAN NEDERLAND’. HIERNA GAAT HET HARD VOOR KNIGHT. ZE SPEELT MEER DAN 20 SHOWS IN 3 MAANDEN MET POPRONDE, BRENGT HAAR EERSTE EP UIT EN VORMT ONDERTUSSEN HAAR BAND. BASSIST BRAM SCHRIJVER, DRUMMER MARTIJN SOETERBROEK, GITARIST SAM VAN OMMEN EN PIANIST JASPER SCHALKS MAKEN DE SOUND COMPLEET.

HIERNA VERTREKT ZE, TEGEN IEDERS VERWACHTING IN, VOOR 4 MAANDEN NAAR BOEDAPEST. WEG UIT DE BEKENDE OMGEVING SCHRIJFT ZE, MET ENKEL EEN AKOESTISCHE GITAAR, NUMMERS OVER VOLWASSEN WORDEN, OP EIGEN BENEN STAAN EN THUIS MISSEN. GECOMBINEERD MET EERDER GESCHREVEN NUMMERS ALS ‘LOVE THE SAME’ EN ‘ALCOHOL’, VOELT KNIGHT DAT DEZE LIEDJES HAAR DEBUUTALBUM ZULLEN GAAN VORMEN.

IN HET NAJAAR VAN 2016 BETREKT DE BAND POPTEMPEL KYTOPIA OM SAMEN MET MATHIJN DEN DUIJF EN MARK VAN BAVEL DEBUUTPLAAT ‘BUDAPEST’ OP TE NEMEN. HET RESULTAAT: EEN TIENTAL NUMMERS DIE DE DIVERSITEIT EN AUTHENTICITEIT VAN DEMI KNIGHT LATEN HOREN. VAN HET WIEGENDE ‘BURIED COLD, WAARBIJ ZE DICHT IN DE BUURT KOMT VAN EEN JONGE DOLLY (WRITTEN IN MUSIC), NAAR HET INGETOGEN EN SOBERE ‘MARGARET’ WAARIN ZE HAAR LIEFDE VOOR DE STAD BOEDAPEST BEZINGT, TOT DE RAUWE BLUESROCKER ‘WALK OF SHAME’.

OP 2 MAART VERSCHEEN HAAR DEBUUTPLAAT ‘BUDAPEST’ DIE ALOM GOED WERD ONTVANGEN IN DE PERS.

12 april 2018