THE OLDTIME STRINGBAND

THE OLDTIME STRINGBAND

THE OLDTIME STRINGBAND SPEELT EEN MIX VAN BLUEGRASS, FOLK EN AMERICANA.

THE OLDTIME STRINGBAND KOMT UIT HOORN EN AMSTERDAM. ZIJ SPELEN EEN MIX VAN BLUEGRASS, OLDTIME EN AMERICANA. OPGERICHT OM EEN DOCUMENTAIRE PRESENTATIE OVER KOEIENSCHILDER RUUD SPIL TE BEGELEIDEN. NU ZES JAAR LATER ZIJN ZE DRIE CD’S, DRIE ENGELSE TOURS, EEN CALIFORNIË TOUR EEN VELE BINNENLANDSE EN BELGISCHE OPTREDENS VERDER.

DE EERSTE CD WERD IN EERSTE INSTANTIE ALS DEMO OPGENOMEN. DOOR DE VELE POSITIEVE REACTIES HIEROP WERD BESLOTEN DE OPNAMES IN EIGEN BEHEER UIT TE BRENGEN ONDER DE NAAM “GOTTA STOP KICKIN ‘MY DOG AROUND”.

DE TWEEDE CD “CHICKEN CROWS FOR DAY” KWAM IN MEI 2014 UIT EN WERD UITSTEKEND ONTVANGEN DOOR DE VERSCHILLENDE MEDIA. DIVERSE RADIO-OPTREDENS WAREN HET GEVOLG EN GOEDE RECENSIES IN O.A. TIJDSCHRIFTEN(REVOLVER’S LUST FOR LIFE) EN WEBSITES.

BEZETTING: GITAAR, BANJO, CONTRABAS, GITAAR EN FIDDLE.

IN 2016 HEBBEN ZE HUN DERDE CD CAT’S GOT THE MEASLES UITGEBRACHT. DIT IS WEER EEN MIX VAN EIGEN NUMMERS, TRADITIONALS EN EEN PAAR COVERS. IN ENGELAND, BELGIE EN NEDERLAND VERSCHENEN DIVERSE RECENSIES IN TIJDSCHRIFTEN EN OP WEBSITES. DE RECENSIES WAREN ALLEN POSITIEF TOT ZEER LOVEND.

NUMMERS VAN DE DRIE VERSCHILLENDE CD’S WORDEN VEELVULDIG OP INTERNATIONALE INTERNET RADIOSTATIONS GEDRAAID.

IN APRIL 2018 IS DE BAND WEER DE STUDIO IN GEWEEST VOOR EEN AANTAL NIEUWE OPNAMES.

EEN SAMENSPEL VAN GITAAR, FIDDLE, GITAAR, BANJO, MANDOLINE, CONTRABAS, VIER STEMMEN EN DAARBIJ GEVOEGD DE STEM VAN ZANGERES SHELLY O’DAY MAAKT HET AFWISSELENDE MAAR ZEKER HERKENBARE GELUID VAN DE BAND.

THE OLDTIME STRINGBAND IS:
TON KNOL – GITAAR, MANDOLINE & ZANG (VADER VAN TIM KNOL)
RUUD SPIL – BANJO & ZANG
SHELLY O’DAY – GITAAR, AUTOHARP & ZANG
LIDEWIJ DE VRIES – FIDDLE & ZANG
NICO DRUIJF – CONTRABAS, ZINGENDE ZAAG & ZANG

14 mei 2018